След като преди дни светът бе стреснат от видео,  в

...
След като преди дни светът бе стреснат от видео,  в
Коментари Харесай

Руски танк разстреля украинка, майка й техния шофьор, докато напускат Киев

След като преди дни светът бе изплашен от видео,  в което съветска бойна машина съзнателно прегази кола с водача вътре, от Украйна пристигна известие за ново безчовечие. Руски танк е стрелял в колата на 31-годишна украинка, в която още били болната и майка и водачът. Те желали да изоставен Украйна, тъй като нямало медикаменти за старата жена. За разлика от първия случай, когато водачът въпреки всичко оцеля като по знамение, този път оживели няма.

Сн: Twitter

Валерия Максецка и другите двама са били убити в селце в покрайнините на Киев. Приятелите й я окачествяват като смела жена, която е останал в Украйна, с цел да оказва помощ на хората в обсадената столица. Когато обаче медикаментите за майка й свършили, тя взела съдбоносното решение вси отново да напусне Украйна, с цел да има достъп до медикаменти.

Подкарали колата по пътя към западната граница, когато се натъкнали на съветски танков ескорт. Шофьорът отбил, с цел да минат нашествениците, само че един от тях стрелял в колата.

Познатите и сътрудниците на Валерия, наричащи я Лера, приказват за нея с огромно почитание – по какъв начин тя оживяла от престрелките в Донецк и се преместила в Киев. Те споделиха, че тя решила да напусне страната едвам когато станало ясно, че няма медикаменти за майка й.

Максецка е родена и израснала в Донецк. Тя е работила в филантропични организации от 2014 година до гибелта си. Убийството й стана ден, откакто край Харков бе взривен интернат.

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР